Første point til Aalborg Volley i liga-sammenhæng

Lørdag eftermiddag klokken 16 bød Aalborg Volleys ligaherrer Ishøj velkommen til det nordjyske. Det stod på et opgør mellem ligaens nummer 4 (Ishøj) og nummer 8 (Aalborg), som stadig jagtede vores første sejr og point. Ishøjs efterårssæson har været skarp, mens resultaterne har svunget i det nye år. Derfor gik vi ind med forhåbninger, om at kunne spille op mod Ishøj-mandskabet.

Første sæt startede Aalborg-mandskabet med følgende spillere: Hæver: Poul Anker Christensen Diagonal: Nicolai Tange Kant: Mikkel Skov og Mads Peter Hilligsøe Center: Nicolai Aarup og Jesper Skovmark Libero: Kristian Juul Kjær Det normale valg på libero-pladsen er Kenneth Clausen, som er gået på tidlig ”sommerferie” fra volleyball pga. operation, heldigvis kunne Kristian Juul Kjær træde til i Kenneths fravær.

Sættet starter blandet med nogle fejl hist og her men overvejende gode takter fra Aalborg, og vi kommer endda 12-7. Vi bliver åbenbart bange for at have en føring, hvorefter vi bliver nervøse og glemmer at spille vores eget spil, hvorefter Ishøj lukkes ind i kampen igen og kommer endda på stillingen 14-14. Her tager Tue Dyrvig en time-out for at få styr på tropperne. Vi får stabiliseret vores spil, og følges ad, dog tager Ishøj marginalt første sæt med 23-25. Ærgerlig afslutning, da vi føler, vi følger godt med og er overvejende bedst.

Andet sæt starter igen godt for os, men Ishøj kommer tilbage op til stillingen 11-11, hvorefter coach Tue skifter Mads Peter Hilligsøe ud med Martijn Bergink, som sætter et vigtigt og godt præg på kampen med stor rutine og mange touch-out smashes og stabile modtagninger. Vi følges godt ad op til stillingen 19-19, hvorefter Ishøj vinder 5 bolde i træk, som sætter os under stort pres, som vi ikke kan kæmpe imod, og andet sæt slutter også 22-25, et sæt, som spilmæssigt sagtens kunne have gået begge veje.

Tredje sæt: Det er nu eller aldrig! Det er et meget blandet sæt med skiftende niveau på begge sider af banen, hvor Niels Pauli bliver skiftet ind på center-pladsen i stedet for Nicolai Aarup ved stillingen 11-11. Herefter får vi overtaget og kommer bl.a. foran med 18-13. Denne gange lader vi os ikke påvirke af at have en føring, og vha. skarpe blokader samt angreb på alle positioner tilkæmper vi os sætsejren på 25-20.

Fjerde sæt er en meget tæt affære, og begge hold følges godt ad igennem hele sættet. På Aalborg-siden spiller især Martijn Bergink og Nicolai Tange godt, med stærke smashpoint sæt godt op af hæver Poul Anker, som bliver fodret med gode modtagninger fra Mikkel Skov. Sættet ender 25-22 til Aalborg, og det første point i ligasammenhæng er sikret, men vi er sultne efter sejren.

Femte sæt starter dog skidt og pusten går af ballonen, da Kordysz server en meget skarp springserv, som sender dem foran med 1-6 og fortsat Ishøj dominans giver dem en yderligere føring på 2-9. Det ser sort ud for os, men vi kæmper os tilbage til 10-13, hvorefter Ishøj slår til igen og vinder sættet 10-15 og dermed også kampen 2-3.

En meget sjov kamp at spille med også mærkelig pga. det meget svingende niveau, hvor vi havde chance for at vinde alle sættene. Vi sikrede det første point og viste stærke takter op imod de sidste kamp i grundspillet og derefter slutspillet. Tak til alle de fremmødte som gav en utrolig god stemning, når det spidsede til.

Dagens spiller var Mikkel Skov som leverende stabilt spil i forsvaret samt angrebet. Det skal dog nævnes at Kristian Juul Kjær også spillede et brag af en kamp.

Næste kamp er imod Hvidovre på udebane på søndag.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *